USLOVI KORIŠĆENJA

I PODACI O DAVAOCU USLUGE

E5 doo, za saobraćajni marketing

Stevana Hristića 21, 21000 Novi Sad

Telefon : +381 21 6402-688

Fax: + 381 21 6792-989

E-mail : e5doo.office@gmail.com;

Matični broj : 08401136

PIB : 101635515

Šifra delatnosti : 74402

Broj računa : 340-11013682-91 ERSTE BANKA

Direktor: Slavko Kolarić

II VRSTA USLUGE

Putem sajta www.bus-serbia.com je moguće izvršiti rezervaciju i kupovinu karte za neku od mnogoborojnih inostranih destinacija koje se nalaze u našoj ponudi. U ovom trenutku u ponudi imamo linije 17 naših vodećih prevoznika. Nakon prijema zahteva, operateri sajta vrše proveru dostupnih slobodnih mesta kod prevoznika i u kratkom vremenskom periodu (15 -20 min) javiće vam se dežurni operater, ukoliko je zahtev poslat do 19:00h. Na zahteve primljene posle 19:00h, kontaktiraćemo vas narednog dana. Sa operaterom dogovarate način plaćanja i isporuke karte.

III CENE USLUGA

Cene karata objavljene na sajtu su zvanične cene dobijene od strane prevoznika tj, cene po kojima prevoznik vrši prodaju istih sa uračunatim PDV-om i bez dodatnih provizija za agenciju. Cene su istaknute u dinarima i plaćanje je moguće samo u valuti Republike Srbije – dinar (RSD)

Popusti

Za određene starosne kategorije (deca, studenti, penzioneri) odobravaju se popusti u skladu za politikom prevoznika. Detaljan opis kategorije popusta kao i iznos popusta nalazi se na stranici sajta gde se vrši rezervacija karte. Prilikom rezervacije karte izaberite vrstu popusta za koju ispunjavate uslove i za koju imate dokaze kojim to potvrđujete (indeks, djačka knjižica, lična karta….). Dokaz nije neophodno pružiti prilikom kupovine karte,već u samom autobusu na zahtev kontrolora, koji će vam u slučaju nepravilnosti naplatiti kaznu.

Peronska karta

U cenu karte nisu uračunati troškovi peronskih karata i neophodno je da istu kupite na šalteru autobuske stanice na dan putovanja.

Prtljag

Lični prtljag se naplaćuje po važećem cenovniku prevoznika i plaćate ga prilikom ulaska u autobus.

Povratne karte

Povratne karte su otvorenog tipa, što znači da agencija E5 doo ne može da vam rezerviše povratak niti da unese datum povratka. Po dolasku na destinaciju u inostranstvu, neophodno je da izvršite rezervaciju povratka i overu povratne karte kod predstavnika prevoznika sa kojim ste putovali. Overa povratne karte se naplaćuje po važećem cenovniku. Informacije o adresama i telefonima predstavništava u inostranstvu možete dobiti od naših operatera. Rok važenja povratnih karata zavisi od politike prevoznika.

IV PLAĆANJE I DOSTAVA REZERVISANE KARTE

Uplata preko opšte uplatnice

Plaćanje karte je moguće izvršiti putem opšte uplatnice na šalterima banke ili pošte. Prilikom plaćanja navedite Vaše Ime i prezime i adresu stanovanja. Svrha uplata je “autobuska karta/e”, dok je primalac E5 doo, za saobraćajni marketing – Stevana Hristića 21, Novi Sad. Ovaj način plaćanja karte donosi vam određene beneficije u vidu besplatne dostave karte putem kurirske službe.

Plaćanje pouzećem

Plaćanje karte je moguće izvršiti pouzećem prilikom preuzimanja karte. Dostavu vrši kurirska služba “City express” i prilikom dostave karte naplaćuje vam iznos porudžbine uvećan za troškove isporuke (približno 300din).

E-banking

Vlasnici tekućih računa koji imaju otvore e-banking naloge, mogu izvršiti uplatu putem ove usluge. Dovoljno je da na račun firme E-5 prebacite sredstva u visini vaše ukupne porudžbine. Nakon potvrde o uplati, izvršićemo dostavu karte o našem trošku.

Gotovinsko plaćanje

Rezervisanu kartu možete podići i u prostorijama agencije i tom prilikom platiti vašu porudžbinu. Mi se nalazimo u Novom Sadu na dve lokacije. Jedna je na Bulevaru oslobođenja 1 (radno vreme od 08h – 16h), druga je na Bulevaru Slobodana Jovanovića 32 (radno vreme od 07h – 15h).

V REKLAMACIJE I POVRAĆAJ SREDSTAVA

Otkazivanje putovanja

Putnik može da otkaže kupljenu kartu isključivo pre polaska autobusa. Tom prilikom prevoznik zadržava 10% od iznosa cene karte. Povraćaj sredstava će se izvršiti na način na koji je i izvršena uplata. Nakon polaska autobusa nije moguće izvršiti povraćaj sredstava.

Putnik koji ne iskoristi povratnu kartu

Putnik ima pravo na povraćaj sredstava u slučaju kad iskoristi povratnu kartu samo u jednom pravcu i to na iznos razlike u ceni povratne karte i karte u jednom pravcu umanjen za 10%. Povraćaj sredstava će se izvršiti na način na koji je i izvršena uplata.

VI OBAVEZE PUTNIKA

Putnik sam brine o svojoj putnoj dokumentaciji (pasoš, polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja, saglasnost za maloletna lica, novčana sredstva…). Agencija vam može pružiti osnovne informacije u vezi sa tim – ukoliko imate neku nejasnoću, slobodno nam se obratite Ukoliko je putnik zakasnio na polazak ili vraćen sa granice zbog neispravnosti putnih dokumenata nema pravo na povraćaj sredstava zbog neiskorišćene karte.

Nije dozvoljeno:

– Putovanje maloletnih lica bez pratnje punoletnog lica

– Ukrcavanje/iskrcavanje putnika van stajališta navedenih u redu vožnje

– Kombinovanje odlaska i povratka različitim linijama (bez obzira koje linije i prevoznici su u pitanju)

– Prevoz kućnih ljubimaca (bez obzira da li su u boksu/kutiji)

– Slanje pošiljaka/pisama bez pratnje putnika (bez obzira na sadržaj pošiljke)

VII PUTNO OSIGURANJE

Svi putnici u inostranstvo su u obavezi da imaju zdravstveno putno osiguranje za period boravka u inostranstvu. Agencija E5 doo vam nudi mogućnost da uz kartu kupite i zdravstveno putno osiguranja. Cena zavisi od države, broja dana, kao i godina osiguranika.

VIII IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI LIČNIH PODATAKA PUTNIKA

Agencija E5 doo se obavezuje da će čuvati privatnost svih svojih klijenata i da će čuvati prikupljene podatke samo u svrhu uspešnog poslovanja i komunikacije sa putnicima. Prilikom rezervacije karte zahtevamo od vas samo one podatke koji su nam neophodni za uspešnu rezervaciju karte i njeno ispisivanje u slučaju kupovine, kao i podaci za dostavu karte na željenu adresu.

Podaci koje od vas zahtevamo su:

– za lice koje poručuje karte (ime i prezime, broj telefona, e-mail, adresa stanovanja)

– za ostale putnike (samo ime i prezime i godina rođenja ukoliko je karta sa popustom)

– za osiguranje (ukoliko želite da vam agencija E5 ispiše putno osiguranje tada su nam neophodni i JMBG i broj pasoša za svakog od putnika)

Svi podaci o klijentima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni agencije E5 doo i partneri (prevoznici i agencije koje vrše preprodaju karata) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

IX AUTORSKA PRAVA

Podaci na sajtu o redovima vožnje, cenama, adresama i dr. prikupljeni su od prevoznika sa kojima agencija E5 doo ima sklopljene ugovore o prodaji karata i sva odgovornost za tačnost tih podataka je na prevoznicima u skladu sa obavezama koje prevoznici imaju prema agenciji E5 doo. Sadržaj na sajtu je informativnog karaktera. Zabranjeno je kopiranje sadržaja i korišćenje u komercijalne svrhe. Sajt www.bus-serbia.com je vlasništvo E5 doo.

E5 doo, za saobraćajni marketing – U Novom Sadu 01.08.2016 godine.